Vücudumuzun yaklaşık %70’ini oluşturan suyun sağlığımıza ne kadar yararlı olduğunu biliyoruz. Peki uzmanların hakkında görüş bildirdiği, içilmesini önerdiği canlı su konusunda yeterli bilgiye sahip miyiz? Gelin, canlı suyu yakından inceleyelim.
Bilim insanları neden bazı kaynak sularının daha şifalı olduğunu, bazılarının ise sadece temiz, içilebilir kaynak suları olduğunu araştırırken zamanla birtakım farklılıkların suya canlılık kattığını tespit ettiler. Suyun temiz olması (hem hastalık yapıcı mikroorganizmaların, kimyasalların, ağır metallerin vs. olmaması hem de hafızasının temiz olması), oksijen ve mineral yönünden zengin olması, vücut yapısına uygun pH seviyesinde olması ve antioksidan değerinin yüksekliği canlılığını belirleyen özelliklerdir. Şifalı sulara bakıldığında, yukarıda belirtilen özellikleri içerdikleri görülmüştür. Bu suları tüketen toplumların uzun ve sağlıklı bir ömür yaşadıkları kayıtlara geçmiştir.
Suyun Hafızası
Önce suyun canlı olduğunun bir delili sayılan suyun hafızası konusuna bakalım. Masaru Emoto adlı Japon bir araştırmacı, insan vücudunun ve yaşamakta olduğumuz yerkürenin %70’ten fazlasını kaplamakta olan suyun moleküler yapısının, insanların düşüncelerinden, sözcüklerden ve dinlemiş oldukları müzikten etkilenip etkilenmediğini araştırmış ve çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırmıştır. Araştırmacı, insanların yaşam kalitesinin, vücutlarındaki ve yeryüzündeki suyun kalitesi ile bağlantılı olduğunu savunmuştur.
Masaru Emoto müziğin, suyun yapısı üzerine olan etkilerini görmek için iki hoparlör arasına distile su koyarak suyun donduktan sonraki kristal formlarını fotoğraflamıştır. Bu çalışma da beklentileri doğrultusunda sonuç verince araştırmacı, düşüncelerin ve kelimelerin su kristallerinin formasyonu üzerindeki etkilerini incelemeye karar vermiş ve bazı kelimeler gece boyunca cam şişelere kasetten dinletilmiştir. İşte su kristallerinin müzikten ve sözcüklerden etkilendiğini gösteren inanılmaz görüntüler.
Şiddet ve öfke içeren müzik ve sözcüklerin dinletildiği su molekülü
Olumlu ve umut verici müzik ve sözlerin dinletildiği su molekülü
Peki Canlı Su Tam olarak Nedir?
Canlı su ya da yaşayan su; doğal kaynaklardan elde edilmiş, henüz şişelenmemiş, içerdiği minarellerce eksilmeye uğramamış en ideal sudur. Canlı sulara örnek olarak yağmur suları, akarsu ve nehir suları verilebilir. Fakat bu sular, şişelenmeleriyle beraber canlılıklarını yitirirler. Peki, canlılığını yitirmiş suları tekrar canlandırmanın bir yolu yok mu? İşte bu noktada çeşitli yöntemlerden söz edebiliriz. Suyu toprak testilerde saklamak, canlandırmak için bilinen en eski ve geleneksel yöntemdir. Ancak kullanılan testinin mutlaka sırsız olması gerekir. Bir diğer yöntem ise suyun önce buzlukta dondurulup, daha sonra çözdürülüp tüketilmesidir. Fakat uzmanlar bu yöntemi hijyen konusunda bazı soru işaretleri barındırdığı için pek önermemektedir. Suyun içilmeden önce 5-6 kez bardaktan bardağa aktarılması (girdap hareketi ile suyun kaybettiği enerjiyi geri kazanmasını sağlama), arıtılması, bu iş için özel olarak üretilmiş olan manyetik su çubuklarının kullanılması, cam kaplar içinde direkt güneşe bırakılması, birkaç damla saf gül suyunun eklenmesi suyun canlandırılması için tercih edilen diğer yöntemlerdir. Ayrıca suyun içine ametist ve kuvars gibi kıymetli taşlar atılarak canlandırma işlemi yapılabilir.
Neden Canlı Su Tüketmeliyiz?
Su kaynağından çıktıktan 8 saat sonra canlılığını yitirir, enerjisi düşer, durgunlaşır. İçtiğimizde evet susuzluğumuzu giderir ancak o canlı kaynak suyunun ferahlık hissini veremez. İşte bu yüzden canlı su tüketmemiz önerilmektedir. Canlı suyun hücre içinde daha rahat hareket ettiği, vücut tarafından daha kolay hazmedildiği ve daha verimli şekilde kullanıldığı gözlemlenmiştir. Canlı su içtiğimizde, suyun tüm şifası, mineralleri bünyemize katılır. Ayrıca, suyu bu şekilde tüketmemiz diğer besinlerden aldığımız faydanın artmasına da yardımcı olacaktır.
Anlaşılan o ki yaşamımızın olmazsa olmazı su ne kadar canlı ve kaliteli olursa bizler de o kadar sağlıklı olacağız. Öyleyse sağlığımızın ve özellikle de suyumuzun kıymetini bilelim. Unutmayalım ki su hayattır.